Grolsch

Stagiair(e) Corporate Communicatie

De ideale meewerkstage voor een multi-talent dat zich klaar wil stomen voor een verdere carrière in de wereld van communicatie!

Hoe? Tijdens de stage op de Corporate Communicatie afdeling van Grolsch.

Waarom? Omdat jij met deze ervaring nog meer uit jouw opleiding gaat halen.

Waar? Je zal deels op onze Brouwerij in Enschede werken en deels thuis.

Met wie? Met het  Corporate Affairs team.

Wanneer? Vanaf september 2023.

Werken bij Grolsch is jezelf dagelijks inzetten voor de verbetering en groei van onze organisatie. We willen mooie momenten bijzonder maken, en we doen dat met energie, passie, focus en plezier.

Als stagiair(e) tel je bij Grolsch altijd mee! We zien je als volwaardig collega en zijn benieuwd naar jouw unieke kijk op zaken. We houden van collega’s met karakter; mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en hun eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan, maar ondersteunen elkaar ook. We dagen je uit om te zien wat je kunt en helpen je om jezelf verder te ontwikkelen. De lat ligt daarbij hoog. We willen het beste uit elkaar en onszelf halen!

Zodra je bij ons binnenloopt voel je de trots. Trots op onze merken, ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze bieren. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - en de wereld om ons heen - verder brengt. 

Echt. Karakter.

Tijdens de stage…

…. Kom je in één van de meest duurzame brouwerijen van Nederland te werken, op de afdeling Corporate Affairs. Ons doel? Het positief beïnvloeden van de reputatie van Grolsch, zowel intern als extern. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan juiste communicatie naar medewerkers toe over allerlei ontwikkelingen binnen en buiten Grolsch via o.a. ons intranet en de nieuwsbrief, maar ook aan contacten met de media, diverse overheidsinstellingen en andere externe partijen die kunnen bijdragen aan een goede reputatie van Grolsch. Grolsch is onderdeel van Asahi en er zullen ook contacten en samenwerkingen zijn met Europese Asahi communicatie collega’s.

Hoe we dat doen is heel divers. Zo nemen we bijvoorbeeld deel in verschillende organisaties, waaronder de Nederlandse Brouwers, en hebben we partnerships met onder andere Veilig Verkeer Nederland en stichting Kikid. Daarnaast werken we mee aan meerdere projecten op het gebied van duurzaamheid en verantwoord alcoholgebruik. Wij geloven dat duurzaam en verantwoord ondernemen ons en de wereld om ons heen verder kan brengen. Daar zetten wij ons graag voor in, en als stagiair(e) ga jij dit ook doen.

Je gaat kennismaken met de verschillende organisaties waar wij mee samenwerken en gaat meedenken over hoe we dit het beste naar binnen en buiten toe kunnen communiceren. Daarnaast krijg je de kans om mee te denken over de toekomst van de brouwerij zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s als (gender)diversiteit,inclusiviteit en health & safety op de werkvloer. Hoe zorgen wij er als brouwerij voor dat we klaar zijn voor de toekomst, en op welke gebieden kunnen we verbeteren? We zijn benieuwd welke verfrissende inzichten jij ons te bieden hebt!

Dit ga je doen:

 • Je schrijft teksten voor zowel interne als externe communicatie (zoals nieuwsbrieven, persberichten, berichten voor op de website);
 • Je gaat nadenken over activiteiten om onze doelstellingen te realiseren (zowel off- als online). Goede ideeën werk je vervolgens uit tot concepten en voer je mede uit;
 • Je gaat meewerken aan bestaande projecten, waarbij je samenwerkt met medewerkers uit verschillende afdelingen en/of externe bureaus;
 • Samen met het team coördineer je activiteiten op het gebied van communicatie;
 • Je helpt mee met het optimaliseren van onze corporate website en social media kanalen;
 • Je vertaalt Engelse communicatie vanuit moederbedrijf Asahi naar het Nederlands (m.b.v. een vertaalmachine) voor onze interne kanalen;
 • Je neemt deel aan zowel Engelstalige als Nederlandstalige bijeenkomsten en denkt mee over onze communicatie.

Wij zoeken een zelfstandige en creatieve student!

Je neemt verantwoordelijkheid en toont initiatief. Bij Grolsch is er een plek voor ieder karakter, dus wees vooral jezelf. Jij hebt de invulling van jouw stage zelf in de hand. Laat ons zien wat jouw sterke punten zijn en waar je interesses liggen, en vertel ons op welke gebieden je jezelf graag verder zou willen ontwikkelen!

Wat is jouw profiel?

 • Je zit in het derde of laatste jaar van je hbo- of wo-opleiding in de richting van Communicatie,  Journalistiek of Creative Business en bent beschikbaar voor een fulltime meewerkstage;
 • Je staat met beide benen in het huidige (digitale) tijdperk. We zoeken geen techneut, maar iemand met gevoel voor online communicatie die goed kan werken met een laptop/computer;
 • Je bent creatief en nieuwsgierig, en denkt graag mee over dingen;
 • Met jouw communicatieve skills weet jij op een passende manier jouw doel te bereiken;
 • Je schrijft makkelijk, vlot, en met plezier;
 • Je hebt een basiskennis van de Engelse taal, en kunt het verstaan en correct vertalen;
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid;
 • Enige ervaring met Adobe Photoshop en met het opzetten en aanpassen van websites is in je voordeel.

Het gaat hier om een fulltime meewerkstage van 5 a 6 maanden vanaf september 2023. Jouw stage zal deels vanaf de Brouwerij zijn en deels vanuit huis.  

Herken jij jezelf in deze vacature?

Wacht dan niet langer en stuur jouw cv en motivatiebrief. Wellicht ontmoeten we elkaar snel! Reageren kan via onze website!

Wil je meer weten over Grolsch? Bezoek onze website en check onze LinkedIn pagina!

Our sponsors